Menu PLint-sites Webdesign en Webapplicaties
logo PLint-sites

PLint-sites

Webdesign - Webapplicatie klein pijltje

Onze WordPress blog

Bij de start van ons bedrijf in 2013 hebben we eerst prioriteit gegeven aan de eigen website. Toen die stond leek het ons ook leuk om een blog (PLint-talk) te gaan bijhouden. Dat was ook gelijk een ideale manier om onze kennis van het WordPress CMS uit te breiden. Je hebt tenslotte altijd een project nodig om je nieuwe vaardigheden op te botvieren.

PLint-talk, de blog van PLint-sites

WordPress zit momenteel achter iedere vijfde nieuwe site en is daarmee veruit het meest gebruikte CMS. Dit komt door de eenvoud waarmee je snel een website online kunt hebben: binnen een half uur kun je beginnen met bloggen en eerlijk gezegd, soms kost het alleen al meer tijd om inspiratie op te doen voor een nieuw blog bericht.

Bij PLint-sites houden we er vooral van om bestaande dingen uit te breiden en aan te passen aan onze eigen wensen. We beginnen bijvoorbeeld met een eenvoudig thema en bouwen hier onze eigen functionaliteiten in. Dit kan enerzijds door het toevoegen van zelfgeschreven templates en anderzijds door het gebruik van bestaande of zelfgeschreven plugins.

Voor onze blog heeft dat geleid tot een homepage waarop specifiek de laatste 5 berichten getoond worden. Verder hebben we in het menu de categorieën opgenomen: elk blog bericht wordt toegevoegd aan een bepaalde categorie om de inhoud van de blog gemakkelijk te rangschikken en doorzoekbaar te maken. Ook de verschillende templates hebben we een beetje aangepast. De standaard ‘lees meer’ knop en de meta data van een bericht hebben we wat uitgekleed zodat dit een frisse look geeft zonder alle standaard links, tags en categorieën. Verder hebben we het blok met reacties op de berichten wat aangepast en de ‘about-the-author’ box wat opgeleukt. Alles natuurlijk in de specifieke PLint-sites kleuren groen en blauw-paars.

Eind 2014 hebben we de blog ook meertalig gemaakt. We hadden het gevoel dat we met Engelse teksten wellicht veel meer bezoekers zouden kunnen bereiken. Meertaligheid hebben we gerealiseerd met behulp van de WPML plugin die het toevoegen van een of meerdere talen aan je website heel gemakkelijk maakt.

Ook starten met bloggen?

Wil je ook graag starten met bloggen? Kies dan voor een WordPress website van PLint-sites. Met onze prijscalculator heb je snel een indicatie van de kosten.