Menu PLint-sites Webdesign en Webapplicaties
logo PLint-sites

PLint-sites

Webdesign - Webapplicatie klein pijltje

De expertise van PLint-sites

PLint-sites is een webbureau dat erop voorstaat gebruiksvriendelijke websites en webapplicaties te bouwen. Het web is tegenwoordig zo breed dat we een ruime keuze uit verschillende tools en technieken hebben om dit te realiseren. Hieronder vind je een overzicht van onze expertise.

Responsive design

Tegenwoordig worden verschillende apparaten, waaronder smartphones, tablets en desktopcomputers, gebruikt om te surfen op het internet. Het is dan ook essentieel dat een website er goed uitziet en prettig functioneert op al deze apparaten. Voor je het weet is jouw bezoeker ervandoor naar een concurrent die zijn website wel geoptimaliseerd heeft voor verschillende schermformaten. Het ontwikkelen van een website die zich automatisch aanpast aan het apparaat van de bezoeker noemen we responsive design.

Lees verder over responsive design

Content Management Systeem (CMS)

Een content management systeem (CMS) is ontzettend handig om zelf de inhoud van je website up-to-date te houden zonder dat je programmeerkennis nodig hebt. Met een CMS ben je veel minder afhankelijk van een webbouwer en je kunt wijzigingen doorvoeren wanneer je wilt. Oorspronkelijk ontwikkeld als een eenvoudige manier om een blog op te zetten, zijn CMS systemen intussen zo uitgebreid dat er ook een complete webwinkel mee te bouwen is.

Lees verder over CMS

WordPress

WordPress is zowel een veel gebruikt als veel gevraagd content management systeem voor websites en webshops. Het grote voordeel van WordPress is de eenvoud van het systeem en de grote community: Enerzijds is er voor de klant een gebruiksvriendelijke interface om teksten, afbeeldingen en/of producten in te beheren. Anderzijds is er online een onuitputtelijke bron van kennis over het systeem beschikbaar en zijn er talloze plugins (uitbreidingen) voor het systeem beschikbaar. Dat maakt het ontwikkelen van een WordPress website ook voor ons gemakkelijk!

Lees verder over WordPress

Laravel

Wil je een webapplicatie volledig op maat laten bouwen zodat je controle hebt over ieder aspect van je webapplicatie, dan is het hippe php framework Laravel een goed startpunt. Laravel bevat vele handige tools die ervoor zorgen dat wij als ontwikkelaars snel en efficiƫnt te werk kunnen gaan. Zo zal jouw webapplicatie snel, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk onderhoudbaar zijn.

Lees verder over Laravel

Javascript: Interactie en gebruiksvriendelijkheid

Websites worden gebruikt door mensen en moeten dus gemakkelijk en logisch in gebruik zijn. Door het toevoegen van een vleugje Javascript ontstaat de mogelijkheid tot interactie met de website. Ook bij PLint-sites maken we veel gebruik van Javascript om websites gebruiksvriendelijker te maken.

Lees verder over Javascript

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

In het kort betekent SEO het optimaliseren van de website zodat deze goed gevonden wordt door zoekmachines (Google). Het spreekt voor zich dat dit een belangrijk punt is, maar in de huidige online wereld omvat dit veel meer dan het netjes invullen van keywords en meta-descriptions. Omdat PLint-sites zich vooral bezig houdt met de technische kant van webdevelopment, werken we op dit punt samen met externe experts.

Lees verder over zoekmachine optimalisatie

Google Analytics

Je nieuwe webshop is zojuist gelanceerd en de eerste bestellingen zijn binnen, maar wat doen bezoekers eigenlijk op je webshop? Kunnen potentiƫle kopers gemakkelijk het product vinden waar ze naar op zoek zijn en verloopt het afrekenproces soepel? Met Google Analytics kan je gemakkelijk inzicht krijgen in bezoekersgedrag en op basis van deze data je webshop (laten) verbeteren.

Lees verder over Google Analytics